Der er så mange farverige aspekter af latin.kultur—en af dem er vores levende, unapologetic tilgang til skønhed. Vi kommer fra generationer af gået ned hemmeligheder og insider tips, men som verden ændrer sig, så gør den måde, vi ser makeup, hudpleje, hår, og mere. Sådan blander vi tingene sammen og bringer fuego til Latin.beauty i dag.

Vokser op, jeg boede i et kvarter med mennesker med forskellige baggrunde, racer, og nationaliteter. På trods af hvor forskelligartet det var, jeg udholdt stadig min rimelige andel af mikroangreb fra folk i skolen, venner, og endda fremmede. Kommentarer om min mangel på kurver “for en spansk pige” var normen. Jeg blev latterliggjort for at have tykke, buskede bryn “som Frida Kahlo” og gaslighted om ikke at være “Latina nok” på grund af min hakket spansk.

Imidlertid, af alle de hån, jeg stod overfor, den, der gjorde den længste indvirkning, skal handle om rød læbestift. Som en lyshudet, mørkhåret, Salvadoriansk-amerikansk kvinde, Jeg kan ikke tælle antallet af gange, jeg har hørt kommentarer, hver gang jeg havde rød læbestift. Jeg blev catcalled af fremmede, kaldet ” krydret “af en skolekammerat, og en” chonga ” — et udtryk, der bruges til at seksualisere og gøre narr af latin.—kvinder-hvilket fik mig til at udvikle et underligt forhold til denne livlige skygge.

Men hvad der gjorde mest ondt ved disse kommentarer var det faktum, at jeg elsker skønhed og makeup, inklusive rød læbestift. Imidlertid, takket være disse kommentarer, jeg undgik at bære rød læbestift af frygt for at blive seksualiseret, anklaget for at søge opmærksomhed, og opfylde stereotyperne placeret på latin.kvinder, der ligner mig. Mens kommentarerne om mig iført rød læbestift har fornærmet og irriteret mig gennem årene, har jeg aldrig været virkelig chokeret, når folk (især dem uden for mit latinske samfund) kalder mig ud for at bære rød læbestift, da jeg ved, at en stor del af deres synspunkter stammer fra, hvordan Latina-kvinder er afbildet i medier.

Hvordan folk er portrætteret i medierne afhænger i vid udstrækning af fortællerens synspunkt, og desværre er der mangel på latin. – Folk, der arbejder i branchen. En rapport fra National Association of Latino Uafhængige Producenter (NALIP) viste, at ud af de øverste 1,200 mest populære film i de sidste 12 år, kun fire procent af direktørerne var Latinos, tre procent var producenter, og tre procent var casting direktører. Oven i købet, ud af de 100 top-grossing film hvert år fra 2007 til 2018, kun tre procent featured Latino aktører i bly eller co-lead roller. Resultatet er meget smalle fejlagtige repræsentationer af latin.-mennesker, både på og uden for skærmen: de mest almindeligt set skildringer af latin.-mennesker er relateret til bander og et liv i kriminalitet, indvandring, og hyper-seksualitet, især af kvinderne.

Mange Latin.kvinder støbt i medierne har en lignende, homogent look—mørkt hår, lys-til-tan hud, kurvet krop—og er portrætteret som seksuelle figurer, ofte iført stramt tøj, høje hæle—og, ja, rød læbestift. Vi har set det igen og igen i Sho .s, såsom Modern Family, hvor Sofia Vergara er rollebesat som den se .ede latinske husmor, der fuldfører enhver seksuel og “fiesty” Latin. – stereotype. Derefter er der andre Sho !s som lusket Maids, der fremhævede fire latinske hovedpersoner (en god start!), men forsidebilledet alene fortæller den samme historie, som alle har formtilpassede eller afslørende kjoler parret med, du gættede det, rød læbestift.

Alt dette betyder noget, fordi jeg internaliserede denne meddelelse. Det er så ofte den besked, der blev gentaget om latinske kvinder gennem film, viser sig, venner, og endda fremmede på gaden, det for det meste af mit teenage-og voksenliv, det gjorde mig usikker på at bære rød læbestift.

For de fleste af mine pre-teen og teenage år, jeg var en genert pige med lavt selvværd. Jeg havde ikke noget imod ikke at være centrum for opmærksomhed, og uberettiget kommentar om mit udseende var det sidste, jeg ønskede at opleve. Imidlertid fik min kærlighed til skønhedsprodukter så desperat mig til at føle mig komfortabel og selvsikker i min egen hud, mens jeg havde makeup.

Desværre, jeg følte mig som den eneste måde at blive accepteret, når jeg bærer fed rød læbestift, selvom, var, hvis jeg lignede alle de hvide, blondehårede kvinder, jeg har set iført rød læbestift på omslagene til mine yndlingsmagasiner. Jeg lærte af en meget ung, at når nogen med eurocentriske skønhedsstandarder stryger på en rød nuance, det er feminint, klassisk, mode-for .ard, og smuk, ifølge samfund og medier. Dette er tydeligt, da berømtheder, der opfylder disse “All-American” skønhedsstandarder, bliver rampelyset i verdens mest berømte magasiner eller bliver rost for deres signatur red lip—Hej, Taylor s .ift.

Den største forskel, mellem mig som ung pige og mig som voksen, selvom, er, at jeg endelig overvinder denne frygt for, hvad folk beslutter at tænke på mig, når jeg bærer rød læbestift. For nylig på en date ønskede jeg at tilføje en farvefarve til min meget enkle makeup og outfit. Øjeblikkeligt gik mit sind til rød læbestift. Efter meget frem og tilbage besluttede jeg at sætte på den forbandede læbestift.

Den aften var den første nat, jeg havde rød læbestift på en hel date-ingen anden gætte og ingen tørre den af—og det føltes rigtig godt. For første gang, i stedet for at ville skjule mig for andre, følte jeg mig til stede. Jeg var ikke bekymret for den dristige skygge. Jeg var ikke opmærksom på nogen omkring mig. Og som et resultat indså jeg, at rød læbestift ikke var fjenden. Min virkelige kamp var med dem, der vælger at lade et synspunkt bestemme, hvordan de ser et kollektiv.

Jeg ville ønske, at jeg kunne afslutte dette essay med et lykkeligt nogensinde og sige, at jeg nu med sikkerhed bærer rød læbestift, men sandheden er, den usikre pige i mig tøver stadig, når hun tænker på hendes tidligere oplevelser og de frygtede Latin. – stereotyper, der stadig findes. Imidlertid, Jeg vil ikke lade denne tøven diktere mit liv og skønhedsvalg, selvom nogen beslutter at kalde mig. Sandheden er, jeg er super stolt over at være en Latina og elsker min kultur for alt det, den repræsenterer. Så, selvom det er irriterende at hovedsageligt se smalle synspunkter på latinamerikanske kvinder afbildet på skærmen, Jeg vil ikke lade det afskrække mig fra at træffe valg, der gør mig glad. Jeg vælger nu at leve et mere farverigt, lysere og selvsikkert liv iført forskellige slags læbestift-inklusive alle nuancer af rødt. Næste gang jeg bærer rød læbestift, og nogen beslutter at sammenligne mig med en stereotyp Latina, de har set på TV eller seksualisere mig på en uhyggelig måde, godt, jeg lærer bare at sige “Skru det.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *