3 enkle trin, du kan tage for at undgå og forhindre mørke pletter

Melanin er poppin-det er derfor, nogle mennesker har hudglød ligesom perler. Melanin beskytter endda folk mod skadelig hudskade. Imidlertid kan et overskud af melanin undertiden forårsage irriterende og langvarige mørke pletter—især dem med sort og brun hud.

I modsætning til mennesker med lysere hud producerer melaninrig hud-og overproducerer—melanin. I sidste ende kan dette føre til ujævn hudtekstur og tone. Selvom de ikke er nøjagtigt banen i din eksistens, er de helt sikkert en gener. Så vi rammer to hudlæger af farve for at dele, hvorfor mørke pletter dannes, hvordan man kan slippe af med dem, og hvordan man forhindrer dem i at danne sig.

Melanin beskriver en stor gruppe molekyler relateret til pigmentering hos mennesker og dyr. Derudover viser forskning, at melanocytter, de celler, der producerer forskellige typer melanin, producerer mere melanin til mørkere skinnede individer. Det betyder, at mørke pletter dukker op dybere på sorte og brune folk.

Rochester-baseret bestyrelse certificeret hudlæge Mara Weinstein, M. D. forklarer, at melanin er et pigment, der giver hår, hud og øjne deres farve. Derudover siger hun, at melanin også beskytter huden mod ultraviolette stråler.

“Alle har omtrent det samme antal melanocytter, men mængden af melanosomer (cellerne, der transporterer melanin) er forskellige for forskellige hudtyper,” forklarer Dr. .einstein. “Hos mørkere skinnede individer er melanosomer større og mere rigelige, derfor er jo flere melanosomer der er.”

Når det er sagt, noget så simpelt som en bums vil dukke op anderledes på en person med mere melanin end andre. Afhængig af hvor meget melanin ens hud producerer, varierer graden af, hvordan folk oplever skader på huden.

Ifølge Connecticut-baserede bestyrelse certificeret hudlæge Mona Gohara, M. D., meget melanated folk er mere tilbøjelige til at have misfarvninger eller mørke pletter, efter acne og bumser dukke op, kendt som post-inflammatorisk hyperpigmentering, eller PIH, fordi betændelse aktiverer frigivelsen af melanin.

“Mørke pletter dannes, når melanin går i overdrive, normalt i et forsøg på at beskytte os mod en eller anden form for trigger—ofte efter betændelse,” forklarer Dr. Gohara. “Det ser ud som en mørkere plaster efter en bums.”

Som det siger siger ” tiden helbreder alle sår.”Selv om det kan være svært at vente tre måneder op til to år på, at mørke pletter helt forsvinder, som undersøgelser har vist, er der masser af ting at sætte i gang nu for at forhindre mørke pletter i at danne og fremskynde deres opsving. Nedenfor kan du tjekke tre ekspertstøttede måder til aktivt at komme foran potentielle mørke pletter og løse de pletter, du i øjeblikket behandler.

3 nemme måder at pleje dine mørke pletter på:
1. Brug solcreme hver dag.
Solcreme er starten på al forebyggelse af mørke pletter-og det gælder for enhver hudtype og tone. For at sikre, at din hud er næret og beskyttet, skal du anvende solcreme efter din fugtighedscreme:” Husk, at alle hudfarver skal bruge en solcreme med bredspektret 30 eller højere-og genanvendes hver anden time, ” siger Dr. Gohara. Desuden viser undersøgelser, at SPF 30 er minimum for at hjælpe med ting som hudtekstur, klarhed og pigmenteret hud.

Solcreme er ikke kun for, når du lægger i solen—sidder foran en skærm uden SPF kan forårsage store skader på huden, også. For at undgå at give mørke pletter et sted at trives på dit ansigt, skal du sørge for at beskytte din hud mod solen, mens du er indendørs såvel som udendørs. Dette ringe gælder især for folk med dybere hudfarver.

“Brun hud er mere tilbøjelig til at blive beskadiget fra computerskærme og mobiltelefoner,” siger Dr. Gohara. “[Blåt lys] kan give dig melasma, som er en plettet misfarvning, der er meget mere almindelig hos dem af os med mere melanin.”

2. Påfør en mørk pletkorrektor.
Hvis du allerede har et mørkt sted, går ikke alt tabt. For de bedste resultater skal du anvende en mørk pletkorrektor i erstatning eller i tillæg til dine serum for at behandle og lette de mørke pletter. For de bedste resultater, begynde at bruge en, så snart du ser acne og bumser danner snarere end venter på at handle efter skamplet er væk. “Når [du] får acne, skal du bruge en mørk pletkorrektor næsten øjeblikkeligt, da bums løser for at undgå postinflammatoriske mørke pletter,” bemærker Dr. Gohara.

Ifølge Dr. Gohara, hydroinuinon har været den traditionelle mørke plet fader. Det er dog ikke så tilgængeligt som det plejede at være. Da betændelse er roden til mange mørke pletter, indeholder dette serum antiinflammatoriske ingredienser for at forhindre, at ting som PIH dannes på huden.

“[Hydro .uinon] sælges ikke længere i skranken,” forklarer Dr. Gohara. “Dette produkt er en perfekt, lige så effektiv ikke-hydro hydrouinon mulighed, der bruger resorcinol og niacinamid til at arbejde sin magi. Ikke irriterende, kosmetisk elegant og meget effektiv.”

Produktets flaske viser brugerne se, hvordan retinoid og niacinamid i formlen separat. Men når brugeren ryster det op, kombineres de to ingredienser for at skabe en bi-fase topisk, der behandler betændelse og lyser mørke pletter.

3. Brug et vitamin C-serum til at fremskynde genopretningen.
Ifølge Dr.ineinstein er postinflammatoriske mørke pletter typisk reversible. En mulighed er at bruge et vitamin C-serum mellem din rengøringsmiddel og fugtighedscreme i hele din hudpleje rutine, da det er let og kan trænge ind i huden bedre end en creme. Dr.ineinstein anbefaler specifikt LOUMS Golden Vitamin C-Serum, som “er en potent antio .idant, men alligevel blid, og fantastisk til at forhindre [mørke pletter] i alle hudtyper.”

I sidste ende, jo før du får en mørk pletformning, jo hurtigere skal du behandle den. Dr. Weinstein tilføjer, at udover C-vitamin, andre lysnende ingredienser til at kigge efter, er kojic syre, cysteamine, tranexamic acid, lakridsrod ekstrakt, og arbutin er nyttige mørk plet behandlinger at se til, mens du surfer på skønhed midtergangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *