Hvor længe skal du bruge hudplejeprodukter, før du ser resultater, ifølge eksperter

Hudplejeproduktanmeldelser gør ofte nogle ret store krav. De vil sige ting som “dette produkt slettede mine fine linjer og rynker fuldstændigt” eller ” dette serum fik mig til at se ud som om jeg fik Boto.natten over.”Så når du prøver nye hudplejeprodukter, er det ingen overraskelse, at mange af os søger at få dramatiske og øjeblikkelige resultater. Virkeligheden er, imidlertid, at tingene sjældent fungerer på den måde.

Faktisk siger Manhattan-baserede bestyrelsescertificerede hudlæge Joshua .eichner, M. D., at en af de almindelige fejl, folk begår, når de prøver nye produkter, forventer at se resultater med det samme. Mens nogle effekter kan være lette at bedømme hurtigt, som om et produkt hydrerer tør hud eller ej, kræver andre resultater, som mere jævn hudfarve eller reduktion af rynker, lidt mere tålmodighed. Som P&g senior hudpleje videnskabsmand, Jennifer .erner, forklarer, “hudceller omsætning omkring hver 28 dage, så det kan tage en måned eller mere at begynde at se resultater.”

Så hvis et nyt hudplejeprodukt ikke øjeblikkeligt omdanner din hud, skal du ikke blive modløs endnu. Afhængigt af det specifikke produkt, de foreslåede fordele, din hudtype og flere faktorer, kan det tage alt fra et par minutter til et par måneder at opleve omfanget af deres virkninger. For at få mere klarhed bad vi Dr. .eichner og to hudplejeforskere om at hjælpe os med at nedbryde den generelle tidslinje for, hvor længe du skal bruge forskellige hudplejeprodukter, før du forventer resultater. Fortsæt med at læse for at lære mere.

Hvor lang tid skal hudplejeprodukter tage på arbejde?
Rensemidler:
Fordi formålet med en rengøringsmiddel er ret ligetil—at rense huden for snavs og urenheder-er det hensigtsmæssigt at forvente resultater med det samme. “Især når du bærer makeup, vil en rengøringsmiddel give øjeblikkelige forbedringer i sin evne til at fjerne snavs fra huden,” siger Dr. .eichner. “Du skal være i stand til synligt at se makeup fjernet fra huden og forbedring af glans eller et fedtet udseende.”

Frauke Neuser, ph.d., førende hovedforsker ved Olay, siger imidlertid, at det er vigtigt ikke kun at se på, hvor godt en rengøringsmiddel fungerer til at rense huden, men også vurdere, om produktet er kompatibelt med din hudtype eller ej. For eksempel, hvis din hud føles stram, kløende eller irriteret efter brug af en rengøringsmiddel, er det sandsynligvis for tørring eller hårdt for din hud. Hvis en rengøringsmiddel fungerer godt for dig:” din hud skal føles klar og klar til at begynde resten af din hudplejerutine, ” siger .erner.

Toner:
Tonere kan være vanskelige at teste, fordi de ikke fungerer som “hovedhelt i din hudplejerutine,” siger Dr. Neuser. Tonere spiller mere en støttende rolle, forklarer hun og fungerer som et ekstra rensningstrin, mens de også forbereder huden til de næste produkter, som serum og fugtighedscreme i din rutine—så resultaterne kan være svære at isolere. Du skal dog stadig være i stand til at bemærke, som med rensemidler, snarere øjeblikkelige effekter i, hvor godt en toner arbejder for at fjerne eventuelle ekstra urenheder eller overskydende olie fra huden.

Ud over at give en anden rensning har mange tonere en række andre fordele, som bekæmpelse af hyperpigmentering og forbedring af hudtekstur. Disse langsigtede virkninger vil tage tættere på fire eller flere uger at dukke op, siger Dr. Neuser.

Serum:
Serum er lette fugtighedscreme, der kan have en bred vifte af fordele og formål—fra at minimere mørke pletter, lysere kedelig hud og reducere udseendet af rynker. Som Werner forklarer, sera er generelt formuleret til at have en tyndere konsistens, som hjælper dem med at levere vigtige ingredienser (som hyaluronsyre, C-vitamin, glykolsyre, afhængigt af produktet) i overfladen af din hud. Selvom serum generelt er kraftfulde formler, kan det stadig tage cirka en måned, før du begynder at se resultater,” forklarer hun.

Hvis du prøver et serum til målrettet behandling, såsom minimering af mørke pletter, anbefaler Dr. Neuser at tage billeder undervejs for at tjekke ind på din huds fremskridt. Før du prøver serumet, skal du tage fotos af de områder, hvor du mest ønsker at se forbedringer, og derefter tage fotos af de samme pletter på cirka en måned for at se, om du kan se ændringer.

Porerne:
En god fugtighedscreme skal være som et glas koldt vand på en varm dag: øjeblikkelig lindring. Så du skal være i stand til at bemærke, om en fugtighedscreme hydrerer din hud og lindrer tørhed med det samme. Howevererner siger dog, at du skal fortsætte med at tjekke ind på din hud hele dagen for at afgøre, om fugtighedscreme virkelig gør sit job ud over den oprindelige ansøgning. “En god måde at fortælle, om din nye fugtighedscreme fungerer, spørger dig selv, om din hud føles tør på ethvert tidspunkt på dagen,” siger hun. “Hvis det gør det, skal du enten bruge mere produkt, når du anvender eller potentielt tænke på at skifte til en anden fugtighedscreme, der bedre passer til din huds type og behov.”(Sayserner siger, at den passende mængde ansigtsfugtighedscreme, der skal bruges, skal være på størrelse med et kvarter.)

Tørre hudtyper kan have brug for højere niveauer af fugtgivende ingredienser for virkelig at få arbejdet gjort, forklarer explainserner og tilføjer, at glycerin, niacinamid og hyaluronsyre er alle gode ingredienser til at søge i fugtighedscreme.

Kraftige fugtighedscreme kan tilbyde andre hurtige synlige resultater ud over blot at lindre tørhed, forklarer Dr. .eichner. “Tænk på hyaluronsyre som en svamp, der trækker vand ind til de ydre hudlag,” siger han. Fra denne hurtige hydrering og plumping tilføjer han, at du måske kan se en vis grad af øjeblikkelig forbedring i udseendet af fine linjer og rynker og hudstråling.

Retinol:
Dette buzzy ingrediens, der er meget anerkendt for sin anti-aging fordele, men lad ikke alle de hype narre dig til at tro, at alle dine rynker og fine linjer bør forsvinde natten over. Mens du muligvis kan bemærke nogle resultater inden for den første uges brug, siger Dr. .eichner, at “for at se betydelige forbedringer i hudtekstur og linjer, skal retinol bruges regelmæssigt i uger eller endda måneder.”

Den mest øjeblikkelige virkning af retinol er imidlertid ofte irritation. Fordi retinol er en så kraftig aktiv ingrediens, kan det tage tid for din hud at vænne sig til dens virkninger, og det kan føre til en vis indledende tørhed, rødme og flakiness i processen. Dette bør forbedres efter de første to uger, hvis du er forsigtig med, hvordan du integrerer produktet i din rutine.

Acne produkter:
Så frustrerende som det kan være at håndtere udbrud, kan stien til klar hud være lang. “Når det kommer til behandling af tilstande som acne, tager det flere uger eller endda måneder at begynde at se betydelige forbedringer,” siger Dr. .eichner. “Det er vigtigt at tage fat på de underliggende årsager til acne, som ikke sker natten over.”

Da acne kan have en bred vifte af årsager, fra stress, genetik, hormoner og mere, vil et produkt alene Ofte ikke være svaret til helt at rydde din hud. Dr. Dr.eichner siger dog, at det betaler sig at holde sig til en behandling og forblive patient. Dr. dr.eichner, der anbefaler FDA-godkendt Bliss Clear Genius Collection til acne behandling, siger, at han ofte fortæller sine patienter at holde fast i en acne regime i mindst en til to måneder for nøjagtigt at bedømme, om det virker eller ej.

“Det er vigtigt at holde sig til en rutine, fordi at give op for hurtigt betyder, at du ikke vil opleve de sande fordele,” siger Dr. .eichner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *