Hvorfor du skal sige nej til FOMO, ifølge en ekspert

Bekendelse: jeg har forfærdelig FOMO. Jeg troede, at jeg måske var vokset ud af det nu, men på 24, Jeg har stadig ikke været i stand til at ryste følelsen af at skulle sige ja til enhver plan, fest, kaffe eller drikkevarer, der kommer min vej. Når jeg inviteres et sted, er det min automatiske refleks at sige “ja”, og det er ikke altid en god ting. Flere gange end ikke, frygten for at gå glip af driver mig til at være udmattet og borderline brændt ud.

FOMO: navneord, en forkortelse for “frygt for at gå glip af,” officielt anerkendt af the Oxford Dictionary i 2013 som “angst for, at en spændende eller interessant begivenhed kan i øjeblikket være, der sker andre steder, ofte affødt af indlæg set på sociale medier.”

Som det viser sig, er jeg langt fra alene. Dr. Melissa Gratias, en produktivitet ekspert, der bogstavelig talt skrev en børnebog om fænomenet, siger, at FOMO er udbredt og udbredt på tværs af forskellige kulturer, aldre, og personlighedstyper. Det er også stærkt korreleret med brug af sociale medier, hvilket ikke er overraskende. Men samlet set oplever alle det til en vis grad-og vi mener alle.

Hvor kommer FOMO fra?
I sin kerne kommer frygten for at gå glip af vores dybe menneskelige ønske om at blive forbundet, forklarer Gratias. Det er en klassisk psykologiteori kaldet social sammenligning, hvilket dybest set betyder, at vi bestemmer vores egen sociale og personlige værdi baseret på, hvordan vi stables op mod andre. Ved vi, at vi ikke bør sammenligne os med andre? Selvfølgelig. Men er det lettere sagt end gjort? Helt. Det er også drevet af en frygt for, at vores egne livserfaringer ikke er gode nok, hvilket gnister en cyklus af både angst og negativitet.

Hvor mange gange har vi været i situationer, hvor vi siger nej til planer med venner eller gøre valget til at hænge hjemme i vores PJs, kun for at åbne vores telefon en dag senere og se snesevis af fotos og Instagram historier om andre mennesker, der har hvad der virker som den bedste tid? Det er en yucky følelse. Fordi, hvis intet andet, “FOMO er misundelse,” siger Gratias. Og på trods af hvad vores forældre måske siger, er det langt fra et nyt fænomen. Det bliver bare alvorligt forværret af, hvor meget Adgang vi nu har til andre menneskers oplevelser (hoste, hoste sociale medier).

Hvorfor skal vi sige nej til FOMO:
Udover at opretholde en farlig tankegang om, at vores liv ikke er gode nok, har FOMO vist sig at have negative virkninger på både vores sundheds-og produktivitetsniveauer. En undersøgelse fandt, at FOMO oversatte til træthed, stress og nedsat søvn. En anden fandt, at FOMO var forbundet med lavere humør og livstilfredshed, hvilket er en stor bummer. Derfor er det så vigtigt at bryde cyklen.

Hvordan kan vi sige nej til FOMO:
1 accepter det.
I stedet for at slå os selv op for at føle en bestemt måde, vi skal huske, at det er en del af at være menneske. Med andre ord: at føle lidt FOMO er helt normalt! Vi er ikke svage eller Jalou., bare fordi vi har svært ved at sige nej til den ven eller familiemedlem, der inviterer os til en udflugt eller forpligtelse.

2 Skift din tankegang.
“For hvert ‘Ja’, Vi udtaler, udtaler vi altid samtidig tusind ‘nej’, ” siger Gratias. “Det meste af tiden siger vi nej til vores evne til at hvile, have fleksibilitet i vores tidsplaner, følge ting, vi brænder for, og give mulighed for nogle marginer i vores liv,” forklarer hun. Når vi først har forstået, at vi aldrig kan sige ja til alt, og at alle dele af livet skal prioriteres, giver vi os selv magten til at fokusere igen og kun sige ja til ting, der virkelig betyder noget og vil bringe os glæde.

3 Reducer tid brugt på sociale medier.
Dr. Jean Twenge rådgiver i hendes bog iGen: Hvorfor Dagens Super-Tilsluttet Børn Vokser Op i Mindre Oprørsk og Mere Tolerante, Mindre Lykkelige,—og Helt Uforberedt til Voksenalderen, at vi skal forsøge (med fokus på prøve) til at bruge ikke mere end en time om dagen på sociale medier. Der er masser af apps som Offtime, Flipd eller Moment, der kan hjælpe dig med at indstille timere og påmindelser, når du begynder at ramme din grænse for dagen.

4 Øv taknemmelighed.
Når vi konstant sammenligner os med mennesker på sociale medier, ser vi vores eget liv gennem en negativitetslinse, der skaber unødvendig angst. I stedet foreslår Gratias at overveje taknemmelighed ikke som en følelse eller en følelse, men som en konkret praksis. At sætte dette i aktion kan være så simpelt som journaling om et par øjeblikke, mennesker eller oplevelser, du er taknemmelig for hver dag eller uge. Dette kan hjælpe enormt med at se, hvor vidunderligt dit liv er—selv når du lejlighedsvis “går glip af.”

Skriv et svar