Læger forklarer, hvad du har brug for at vide om dine Brysters form og størrelse

Uanset om du kalder dem boobies, bryster, bryster, barm, eller hvad som helst andet—for hvert ord der er at beskrive bryster, der er uendelige typer og former for bryster derude. Alle har en unik brystform, der fortjener kærlighed og omsorg.

Hvis du nogensinde har stillet spørgsmålstegn ved, om formen på dine bryster var “normal” eller sund, så ved du, at du ikke er alene. Til ære for Brystkræftbevidsthedsmåneden i Oktober, vi taler om brystsundhed med læger, herunder, typer af former og størrelser derude, og hvordan man plejer dine bryster.

Hvad er de forskellige typer og former af boobs?
Du har måske set forskellige guider, der beskriver de typer bryster, en person kan have, men sandheden er, antallet af brystvariationer er ubegrænset. Ifølge Pennsylvania – baserede gynækolog, Dr. Kelly Copeland, MD, kan mange faktorer påvirke dit brystudseende, herunder genetik, kropsvægt, knoglestruktur, brystvortestørrelse og form. “Du kan forestille dig med så mange faktorer, at ‘typer bryster’ eller variationer i brystudseende kan være uendelige,” siger hun. “Typer af brystform, størrelse og hvordan de ligger på brystvæggen er blevet foreslået at falde i mere specifikke grupperinger eller typer, men det er vigtigt at vide, at du måske ikke passer perfekt ind i en af disse typer, og det gør dig ikke nødvendigvis unormal.”

Et firma, der er kendt for at oprette disse guider, er bh-mærket, ThirdLove. Mærket introducerede en brystformordbog, der skitserer de “mest almindelige” typer brystformer, man kan have. Dette er de forskellige typer bryster, ifølge ThirdLove:

På trods af disse ni kategorier, der er defineret af mærket, gentager den californiske gynækolog og grundlægger af LaMaria, Dr. Manuela, at Bryster ikke behøver at passe til nogen kategori eller vejledning, fordi der er så mange variationer, der betragtes som normale. Faktisk vil en ud af fire kvinder have ulige bryster. “Der er ingen ‘guldstandard’ til sammenligning, som læger bruger, når vi undersøger en patients bryster, ” siger hun. “Det vigtige er, at en person har bryst selvbevidsthed og ved, hvad der er det normale udseende og fornemmelsen af deres bryster.”

Kan dine bryster ændre sig?
Dine bryster kan og sandsynligvis vil ændre sig gennem tiden for et par grunde. Ifølge Dr. Copeland er bryster følsomme over for hormonelle ændringer, herunder pubertet, graviditet og overgangsalder. Amning kan også spille en stor rolle. Dr. Troy Pittman siger, at mange mennesker, der ammer, oplever et tab af form, størrelse og definition efter at have fået babyer. “Der er små ledbånd, der understøtter det indre af brystet kaldet Cooper’ s ligamenter, ” siger han. “Enhver signifikant stigning i bryststørrelse, såsom amning, vil strække disse ledbånd ud. Når denne proces er vendt (dvs.i slutningen af amningen), slapper ledbåndene af, hvilket kan bidrage til Bryster, der falder.”Når du bliver ældre, siger Dr. Pittman, at det også er normalt, at bryster ændrer sig og mister definitionen.

“Bryster er også følsomme over for vægtændringer, fordi de for det meste er lavet af fedt eller fedtvæv,” siger Dr. Copeland. Så du vil bemærke, at dine bryster bliver større eller mindre, afhængigt af om du vinder eller taber dig.

Hvornår skal du se en læge om bryster?
Læger er enige om at have en følelse af bryst selvbevidsthed er et meget vigtigt begreb. “Ud over mammogrammer for kvinder over 40 år (eller måske tidligere for dem med en familiehistorie af brystkræft) er det vigtigt at lave en månedlig selvbrystundersøgelse,” siger Dr. Pittman.

Dette er, når du regelmæssigt tjekker for ændringer i konturen, huddæmpning eller puckering, klumper eller buler, udflod fra brystvorterne eller ny smerte i brysterne, siger Dr. Copeland. Eventuelle ændringer, du bemærker i din månedlige brystundersøgelse, skal rapporteres til din læge så hurtigt som muligt. Hvis du har nogen bekymringer, spørgsmål, eller har brug for en vis beroligelse, Dr .. siger, at læger opfordrer besøg til at give dig ro i sindet.

Skriv et svar