Politikere tager ‘første skridt’ mod kriminalreform

Først fakta. Amerika er midt i en massefængslingsepidemi. Og de fleste af de mennesker, der bliver fængslet, ligner Michigan Chronicle ‘ s læsere, familiemedlemmer og andre mennesker af farve.
Som ACLU tragisk har bemærket, at de-trods udgør tæt på 5% af den globale befolkning, har USA næsten 25% af verdens fængselsbefolkning. Siden 1970 er vores fængslede befolkning steget med 700% – 2,3 millioner mennesker i fængsel og fængsel i dag, hvilket langt overstiger befolkningstilvækst og kriminalitet. (https://www.aclu.org/issues/smart-justice/mass-incarceration)

Faktisk, organisationen påpeger, at en ud af hver tre sorte drenge, der er født i dag, kan forvente at gå i fængsel i hans levetid, ligesom en af hver seks Latino—drenge-sammenlignet med en af hver 17 hvide drenge. Samtidig er kvinder den hurtigst voksende fængslede befolkning i USA. (https://www.aclu.org/issues/smart-justice/mass-incarceration)

Så mens politikere fra begge politiske partier, tv-kommentatorer og andre talende hoveder fejrer pas-sage og underskriver i sidste uge af den topartiske kriminelle reformlov kaldet “First Step Act”, er det vigtigt, at lovforslaget sættes i sit rette perspektiv. Især for folk i farve, der er mest påvirket af en sådan lovgivning.

Kort fortalt, First Step Act ville udvide jobtræning og andet program-ming med det formål at reducere antallet af tilbagefald blandt føderale fanger. Det udvider også programmer for tidlig frigivelse og ændrer straffelovgivningen, herunder obligatoriske minimumsstraffe for ikke-voldelige stofmisbrugere, for mere retfærdigt at straffe stofmisbrugere.

(https://www.judiciary.senate.gov/imo/media/doc/115.Sxxx%20REVISED%20First%20Step%20Act%20of%2020181.pdf)
Så, hvad betyder det på et praktisk niveau for mennesker, der er fængslet eller har kære, der er?

Marc Mauer er den administrerende direktør for D. C.-baserede Straffedomsprojekt, en af landets førende organisationer for strafferetsreform. Hans gruppe arbejdede tæt sammen med Kongressen i udarbejdelsen og vedtagelsen af lovgivningen. Han sagde, at selvom det måske er forståeligt for dem, der er mest berørt af svøbet med massefængsling, at være skeptiske, om et andet lovforslag, der hævder at lette byrden ved denne politik for folk i farve og de fattige, First Step Act er en betydelig bedrift.

“Dette vil ikke afslutte massefængsling,” sagde han. “Det er et beskedent fremskridt. Vi har meget mere at gøre. Men samtidig er det stadig et vigtigt stykke lovgivning alligevel.“
Mauer sagde, at symbolikken for en højreorienteret Kongres og præsident, slutte sig til en racemæssigt, etnisk, religiøs, politisk og ideologisk forskelligartet koalition af mennesker for at gå ind for reform af strafferet ikke kan afskediges.
“Faktum er, at vi havde en konservativ Kongres og lov og orden præsident mødes for at støtte domfældelsesreform, der stort set vil gavne folk i farve.

“Praktisk set er antallet af berørte mennesker ikke trivielt,” sagde han. “For starter, lovforslaget gør tilbagevirkende kraft crack kokain strafudmåling reform af 2010. Så det er 2.600 mennesker, der nu vil have gavn af at få deres sætninger reduceret omkring to år i gennemsnit. Og som vi ved, er omkring 80 procent af denne gruppe afroamerikanere.”

En anden bestemmelse vil påvirke den føderale lov om tre strejker, hvorefter en tredje narkotikaovertrædelse i øjeblikket får dig en obligatorisk livstidsdom uden prøveløsladelse. I henhold til den nye lov ændres det til et obligatorisk minimum på 25 års fængsel.

“Hvilket stadig er en meget lang sætning, men meget mindre end livet,” sagde Mauer.

Begge Michigans demokratiske senatorer støttede lovforslaget. Den amerikanske senator Debbie sagde i en erklæring til Michigan Chronicle, at First Step Act tager det første skridt i retning af at reformere og modernisere vores kriminelle jus-Tice-system. “Mens der stadig er meget mere arbejde, der skal gøres for at sikre retfærdighed og retfærdighed for alle amerikanere, er dette lovforslag et vigtigt skridt i den rigtige retning, og jeg stemte for det i Senatet.”

Den amerikanske senator Gary Peters var enig. I en e – mail til Michigan Chronicle sagde han, at nationens strafferetlige system er længe forsinket for alvorlige ændringer og reformer og i for mange tilfælde i Michigan og over hele landet, vores nuværende system har ikke behandlet enhver amerikaner lige under Loven-og det har udhulet troen på vores institutioner.
“Denne lovgivning tager vigtige skridt for at reducere overfyldning af fængsler og tilbagefald, så ægtefæller kan vende tilbage til samfundet efter at have afsluttet deres dom-alt sammen mens de sparer skatteydernes dollars. Jeg ser frem til at bygge videre på disse fremskridt og nærmere undersøge måder at skabe et mere retfærdigt system for alle,” sagde han.

Ifølge # FirstStepAct hjemmeside, Andre bestemmelser, der indgår i lovforslaget er:

Løs god tid Cred – det sikrer, at fængslede personer kan tjene 54 dage med god tidskredit om året, og ikke kun de 47 dage, som BOP i øjeblikket tillader. Dette gælder med tilbagevirkende kraft for alle i føderalt fængsel, der har tjent kredit for god opførsel.
Store incitamenter til at deltage i programmer, der giver mulighed for 10 dage i forældremyndighed for hver 30 dage med vellykket deltagelse, uden loft på den forudfrigivelseskredit, der kan optjenes.
Tilgængelighed af forældremyndighed ved at kræve, at BOP overfører fanger med lav og minimal risiko for at frigive forældremyndighed—enten et halvvejs hus eller indespærring i hjemmet.
Oprettelse og udvidelse af livsforandrende klasser ved at godkende 250 millioner dollars over fem år til BOP til udvikling og udvidelse af programmering med fokus på færdighedsopbygning, uddannelse og erhvervsuddannelse.
Prioriter mennesker indeni, der har mest brug for det, fordi bevis viser, at personer, der har størst risiko for fremtidig kriminalitet, har mest behov for behandling, klasser, og rådgivning.
Flyt folk tættere på hjemmet, fordi kontakt med familien er et af de vigtigste aspekter, der vil hjælpe enkeltpersoner med at integrere sig i samfundet med succes.
Værdighed for kvinder ved at forbyde shackling af gravide kvinder og forlænge denne beskyttelse til tre måneder efter hendes graviditet. Derudover kræver lovforslaget, at Bureau of Prisons leverer hygiejnebind og tamponer til fængslede kvinder uden omkostninger.
Giv id ‘ er for at sikre, at personer, der forlader føderalt fængsel, har deres ID inden deres løsladelse.
Udvid medfølende frigivelse ved at reducere minimumsalderen for fangeberettigelse til ældre re-lease fra 65 år til 60 år og minimumstid for fangeberettigelse til ældre frigivelse fra 75% til 2/3.
Dommere vil nu også have større skønsbeføjelse til at bruge “sikkerhedsventilen”, som giver dem mulighed for at undgå at pålægge en obligatorisk dom, hvis de mener, at tiltalte ikke er en vigtig aktør i narkotikahandel. Undersøgelser har vist, at vores fængselssystem koster skatteyderne 80 milliarder dollars om året. Så, strafferetsreform og straffedomsreform, i særdeleshed, er ikke kun et moralsk imperativ, men også en tillidsmand. Hvilket faktisk forklarer meget af den konservative støtte til denne særlige indsats.

De penge, der spares ved en sådan reform, kunne meget mere klogt investeres i at opbygge samfund, hvorfra mange af de fængslede dukker op og til sidst vil vende tilbage. Når det er sagt, kan juridiske lærde meget vel være grundlaget for det “andet trin” i meningsfuld strafferetsreform.

“Det var det første skridt, og jeg håber ikke det sidste skridt i strafferetsreform og straffereform,” sagde Joshua Dressler, professor i strafferet og Procedure ved Ohio State University.

“Det er et godt skridt, men det er klart, at der skal gøres meget, meget mere.”Dressler forventer dog, at ethvert næste skridt bliver endnu vanskeligere at opnå end den flerårige indsats, der resulterede i First Step Act. “Det er meget svært at få lovgivere til at vedtage en lov, der kan fortolkes som blød på kriminalitet,” sagde han. “Jeg kan ikke sige, at jeg er optimistisk om, at der snart er et “andet skridt, men jeg er glad for, at vi fik dette første skridt.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *