Populariteten af kvælning er skyhøje, men er det virkelig sikkert?

Op til 20% af mændene og 12% af kvinderne siger, at de har kvalt en partner under køn, ifølge Journal of Seksuel Medicin i en undersøgelse fra 2020, men mange engagerer sig i en praksis, de har ringe eller ingen uddannelse i. Kvinder og piger har rapporteret at blive kvalt uden forudgående samtykke, og det har spillet en rolle i det kontroversielle “ru køn” forsvar brugt i flere mordssager rundt om i verden, hvilket fik en kampagne kaldet Vi kan ikke acceptere dette. I Storbritannien, kvælning af en partner uden samtykke kan blive ulovlig i henhold til en ny lov om vold i hjemmet.

Før jeg kom ind i 20 ‘ erne, den eneste kvælning, jeg nogensinde havde oplevet, var en blid hånd viklet rundt om halsen, så introducerede en eks mig til de utrolige højder og skræmmende nedture i åndedrætsspil. Imidlertid, Jeg bestemmer stadig, om knækket er sikkert nok til at fortsætte.

Kvælning kan kræve en tung pris for sin høje, så er det tid til at sætte legetøjet tilbage i kassen og vælge noget lidt mere vanilje? Vi talte med eksperter for at hjælpe dig med at beslutte.

Hvad er kvælning, og hvordan påvirker det os?
Kvælning er kun en del af et større underafsnit af kink kendt som åndedrætsspil. Typisk falder under paraplyen af BDSM, breath play er brudt ind i soveværelser over hele verden. Det defineres som at reducere eller begrænse din egen eller en anden persons ilt under køn.

“Under kvælning bliver din hjerne sultet af vital ilt, som kan fremkalde en klar, men alligevel semi-hallucinogen tilstand og kan få dig til at falme ind og ud af bevidstheden og kan skabe en følelse af eufori,” siger Dr. Giuseppe Aragona, en praktiserende læge og online læge til receptpligtig læge, til HelloGiggles. “Det høje, som folk oplever kort tid efter, skyldes frigivelsen af ilt, der strømmer tilbage, og kroppen udånder. Med en udånding er der en frigivelse af dopamin og serotonin, der kan føre til en dejlig fornemmelse, da kroppen forsøger at genvinde sig selv.”

Regelmæssigt og kraftigt pres på halsen kan forårsage langvarig skade, hvilket gør den midlertidige høje mindre værd. “Kvælning anbefales ikke og kan forårsage skade, hvis det gøres for længe, for ofte og for hårdt,” fortsætter Dr. Aragona. “Det er ikke kun et stort pres på en persons hals, der får personen til at kvælke, men det kan også forårsage skade på nakke, strubehoved, luftrør og muskler omkring dette område, hvilket kan lade halsen føle sig øm i et antal dage efter åndedrættet eller endda forårsage fremtidige komplikationer. Hvis kvælningen foregår i en betydelig mængde tid, kan personen opleve et tab af bevidsthed, hvilket kan fremme permanente medicinske konsekvenser såsom slagtilfælde, hjertestop, hjerneskade og endda død.”

Det er klart, at døden ikke er et hyppigt resultat af kvælning i køn, eller det ville have været universelt forbudt for længe siden, imidlertid, de fysiske risici bør ikke undervurderes.

Hvorfor føles kvælning godt?
Den høje forbundet med kvælning er beslægtet med euforien induceret af en stærk orgasme eller en rigtig god træning. Når man engagerer sig i kvælning som en del af et BDSM-scenarie, kan det øge spændingen ved at undergrave magtdynamikken.

“Det skaber en magtudveksling i form af en dominerende og underdanig rolle, som gør det muligt for giveren at opleve en følelse af magt og kontrol over modtageren, som igen kan føle en følelse af glæde og nydelse ved ikke at være i kontrol,” siger seksolog og kvindetræner, Caroline D ‘ Arcy. “Den øgede intensitet betyder, at det er lettere at være til stede.”

Når jeg eksperimenterer med åndedrætsspil, lyset højt og følelsen af kontrol forbedrer fantasien, og jeg synker ned i øjeblikket, og eventuelle påtrængende tanker forsvinder. “Jeg finder det meget hypnotisk,” siger intimitetstræner, Donna Marie. “Det rydder dit sind for affald og hjælper med at fjerne al tyngde. Jeg fandt ud af, at når du gør det, vil du gøre det igen og igen. Det øger bare fornemmelserne endnu mere.”

Hvorfor er kvælning blevet farlig?
Takket være en stigende popularitet af kvælning i pornografi og indflydelsen af sørgeligt misinformerede bøger som 50 Shades Of Grey, flere og flere uuddannede mennesker engagerer sig i usikkert åndedrætsspil.

“Fordi det bliver så populært i så mange former for medier, ser mange mennesker det som ‘let BDSM’ og lægger automatisk deres hænder på min hals,” forklarer Emerson Karsh, en køns-og kink-underviser. “For nylig tilsluttede jeg mig en fyr i hans bil efter vores første date, og jeg var nødt til at bruge tommelfingeren til at fjerne hans hånd fra min hals og lindre det pres, han lagde på min luftrør. Jeg nævnte det faktisk som en hård grænse i tre år, da jeg ikke følte, at jeg havde nok viden til at engagere mig i det i nogen egenskab.”

Mens kinksters med mange års erfaring er forsigtige med åndedrætsspil, dykker de, der mangler BDSM-viden, ind på bekostning af sikkerheden. Før du deltager i noget åndedrætsspil, kinksters skal være veluddannede, og grænser og sikre ord er angivet.

Hvordan man sikkert kvæler nogen under køn:
Selvom der er sikrere måder at engagere sig i kvælning, er det umuligt at udrydde alle farer. D ‘Arcy forklarer:” Der er aldrig en måde at fjerne risikoen for åndedrætsspil fuldstændigt, og enhver, der gør det, skal være opmærksom på det. Både giver og modtager skal forstå anatomien i nakken for at undgå knuste luftrør og permanent nerveskade.”

Hvis du er indstillet på at bruge en hånd rundt om halsen, er der klare regler, du har brug for på plads, herunder ikke at udøve for meget pres på forsiden af nakken. Dr. Aragona forklarer: “med hensyn til kvælning sikkert, vil du sikre dig, at når du kvæler, tilføjer du ikke for meget pres, det er bedre at kvæle blødt og langsomt i stedet for at anvende meget pres, da dette kan skade luftrøret og strubehovedet. Prøv at undgå forsiden af nakken og anvende hovedtrykket rundt om siderne og ryggen, som om du anvender over halsen, fremmer du yderligere skader på halsen og strubehovedet.”

Den vigtigste regel for kvælning er at have et klart “tap out” signal. Dette kan være alt fra et let tryk på partnerens arm til et højt bank på hovedgavlen. “Vær ikke bange for at trykke ud,” tilføjer Marie. “Vores ego kan overtage, og du tænker: “jeg vil bare gå lidt mere”, men det kan være lidt farligt. Hvis du har lyst til at komme til grænsen, lad det være grænsen, før dit ego overtager.”

Partneren, der udfører kvælningen, har også et ansvar for at overvåge modtageren nøje. Lad ikke din lidenskab dominere over sikkerheden. “Vær opmærksom på, at læber og negle bliver blå,” siger seksolog, Ness Cooper. “Du vil ikke have halsen eller hovedet til at floppe, mens du gør det, så det er nok bedst at have personen liggende fladt i modsætning til at bruge en pude.”Det er bedst at undgå at bruge reb eller andre bondage metoder til at kvæle nogen, fordi det tager langt længere tid at fjerne et slips fra halsen end en hånd.

Alternativer til kvælning:
Erotik af en hånd omkring halsen kan være sensationel, men der er alternative åndedrætsmetoder at udforske. Efter en særlig skræmmende oplevelse fokuserer jeg min kink på mindre intense muligheder.

Til at begynde med kan du gøre åndedrætsspil uden faktisk at fratage nogen deres evne til at indtage ilt. Prøv at eksperimentere med en hånd over munden, mens du lader næsens luftvej være klar, eller brug et tørklæde Lavet af et åndbart materiale som silke som en kneb, som stadig giver modtageren mulighed for at trække vejret sikkert.

Karsh tilføjer: “en meget positiv oplevelse, jeg havde med åndedrætsspil, ville faktisk ikke blive betragtet som åndedrætsspil, det ville falde ind under “fantasy chokes”, hvor min partner dominerede mig ved hjælp af en hånd nær halsen uden at risikere skade på min luftrør med evnen til at trække vejret.”

Imidlertid, du vælger at engagere dig i åndedrætsspil, husk, at sikkerhed altid er en topprioritet, lad aldrig et ønske om glæde slå din følelse af forsigtighed ud.

Skriv et svar